Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων: 2η παρέμβαση και εξελίξεις

Στις 04-02-2016, ανήμερα της γενικής απεργίας και λίγη ώρα πριν την έναρξη της πορείας, το ΣΒΕΔΙ μαζί με αλληλέγγυους/ες πραγματοποίησε 2η παρέμβαση έξω από τα ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων, με αφορμή το περιστατικό τραμπουκισμού εις βάρος του συναδέλφου μας. Αυτή τη φορά το αφεντικό βρισκόταν στο μαγαζί, οπότε και δεν μπορούσε να αποφύγει την αντιπροσωπεία του σωματείου που εισήλθε στο κατάστημα για να συνομιλήσει μαζί του. Όμως, καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης απούσα ήταν η λογική, η ευθύτητα και η αξιοπρέπεια, μιας και ο πράκτορας έκανε το μαύρο άσπρο, αρνούμενος τα πάντα, ακόμα και την πρόταση για χρηματική εξαγορά της αποχώρησης του συναδέλφου, την οποία και είχε μεταφέρει αστυνομικός εκτελών χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στις 29/01 εντός του αστυνομικού τμήματος.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου κατέστησε σαφές πως η κωλησιεργία και η άρνηση του αφεντικού να παραστεί στην επιθεώρηση εργασίας, δε θα μας κάνουν να ξεχαστούμε ή να κουραστούμε. Η παρέμβαση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μετά το μίνι διάλογο με τον πράκτορα, χωρίς να μας ιδρώνει το αυτί από τα αγχωμένα τηλεφωνήματα που έκανε ή προσποιούταν πως έκανε. Τόσο έξω από το κατάστημα, όσο και στην πορεία μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα που ενημέρωναν για το περιστατικό τραμπουκισμού, αλλά και για τις εξελίξεις.

Την Παρασκευή 05-02-2016 δεν πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας γιατί το αφεντικό επικαλέστηκε και πάλι την απεργία των δικηγόρων. Ζήτησε και έλαβε νέα αναβολή για την Παρασκευή 12/2/2016.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02, 08:30, ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου