Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Στις 11 Οκτώβρη 2017 εκδικάζεται αγωγή μέλους του σωματείου μας κατά του πρώην εργοδότη του, για μη καταβολή δεδουλευμένων και μη καταβολή πλήρους αποζημίωσης. Πρόκειται για τον εργοδότη Χ. Κάτσο –ο οποίος στις επιχειρήσεις του αυθαιρετεί και παρατυπεί κατά συρροή- και το πρακτορείο των ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων, που ως τις 5 Μαϊου 2016 λειτουργούσε υπό τη διεύθυνση του.
Στο συγκεκριμένο πρακτορείο, έως ότου το πάρει στα χέρια της η μητρική, διαπιστωνόταν συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας: απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων, μη αναγνώριση ειδικοτήτων, μη παροχή εταιρικού εξοπλισμού για την εκτέλεση του έργου, μη καταβολή επιδομάτων, απόσπαση υπογραφής για δήθεν εξόφληση μισθών-δώρων κ.ά. Όλα αυτά μεθοδικά αναδείχτηκαν και καταγγέλθηκαν από το σωματείο μας, διεκδικώντας κατ’ ελάχιστο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, με αφίσες, κείμενα, συγκεντρώσεις, εξώδικα και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Μάλιστα, ο εργοδότης, μη μπορώντας να διανοηθεί ότι η εργατική διεκδίκηση θα έβαζε φραγμό στην ασύδοτη κερδοφορία του, που προέκυπτε από την καταπάτηση των εργατικών κεκτημένων, έφτασε να προπηλακίσει, να φτύσει και να εξυβρίσει το μέλος του σωματείου μας.
Το τελευταίο περιστατικό της αφεντικίσιας κουτοπονηριάς του έλαβε χώρα κατά το κλείσιμο της επιχείρησης, οπότε και απέλυσε τους κούριερ με δίκυκλο ως εργατοτεχνίτες, παρόλο που τους ασφάλιζε ως «ταχυδρομικούς υπαλλήλους-διανομείς» (κωδικός ενσήμων ΙΚΑ: 414010).
Προφανώς και το έκανε για να κρατήσει ακόμα περισσότερα λεφτά στην τσέπη του.
Προφανώς και νόμιζε πως τρώμε κουτόχορτο!
Αλλά υπολογίζει χωρίς το σωματείο μας!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 11/10/2017, 09:00
Το Σ.Β.Ε.Δ.Ι. παλεύει για:
Α) Ενιαία Ειδικότητα για όλους τους ντελιβεράδες, τους κούριερ, τους διανομείς
Β) Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης
Γ) Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα
Δ) Μηχανάκια, καύσιμα και service να παρέχονται από την επιχείρηση
Ε) Προστατευτικός Εξοπλισμός από καιρικές συνθήκες και ατυχήματα να βαραίνει την επιχείρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου