Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Δεν είμαστε παιδιά, δεν είμαστε παπιά


Στις 10 και 11-07-12 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων  Τουριστικών Επαγγελμάτων με απόφαση της ολομέλειας κήρυξε 48ωρη απεργία. Μία από τις διεκδικήσεις της είναι η υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή και τα εισοδήματα των εργαζομένων (η συλλογική σύμβαση εργασίας στον τομέα του επισιτισμού καταγγέλθηκε από τους εργοδότες στις 11 Απριλίου και στις 11 Αυγούστου λήγει η τρίμηνη μετενέργεια αυτής. Οπότε πρέπει να υπογραφεί ως τότε καινούργια για να μην χαθούν τα κεκτημένα των εργαζομένων στον επισιτισμό). Ενώ κάποια άλλη απαιτεί την επανένταξη όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Εμείς ως διανομείς καταστημάτων επισιτισμού δεν ενταχθήκαμε ποτέ στα βαρέα και ανθυγιεινά ούτε δικαιούμαστε επίδομα επικίνδυνης εργασίας!!!
Εμείς αναγνωρίζουμε την απεργία ως μέσο διεκδίκησης και αγώνα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η κατάσταση στις εργασιακές συνθήκες γίνεται ολοένα και χειρότερη. Θεωρώντας λοιπόν ότι η οργάνωση μας και οι συλλογικές διεκδικήσεις είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουμε από αυτήν την κατρακύλα, αποφασίσαμε να απεργήσουμε σήμερα Τετάρτη 11-07-12.
Πέρα από την απεργία και τις διεκδικήσεις της, εμείς ως 6 διανομείς καταστήματος επισιτισμού στα Γιάννενα εδώ και κάποιο διάστημα μας έχει ανακοινωθεί η απόφαση για 4 απολύσεις με το πρόσχημα της κρίσης και την υποτιθέμενη αναδιάρθρωση της επιχείρησης…
Κάπου εδώ να κάνουμε γνωστό ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί κανένας από εμάς δεν έχει αναγνώσει χτύπημα από την κρίση, τόσο μεγάλο τουλάχιστον ώστε να δικαιολογεί 4 απολύσεις. Επίσης η αναγγελία της αναδιάρθρωσης σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, πιστεύουμε ότι λειτουργεί ως πρόσχημα ώστε ο συγκεκριμένος εργοδότης να “ξεφορτωθεί” εργαζόμενους που λειτουργούν συλλογικά και έχουν διεκδικήσεις ώστε να αντικατασταθούν από εργαζόμενους που θα έχουν λιγότερες απαιτήσεις… Αν αντιληφθούμε λοιπόν ότι στήνεται αυτό το παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας, τότε κι εμείς θα αναγκαστούμε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας.

Απεργοί Διανομείς Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου