Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Η συνεχής επέλαση του Κεφαλαίου στα εργασιακά κεκτημένα και η υποτίμηση της εργατικής τάξης  όχι μόνο συνεχίζεται αλλά εντείνεται.  Συνεχής μείωση μισθών (είτε άμεσης είτε έμμεσης μέσω της αύξησης των προϊόντων) , μαύρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, καθυστερήσεις μηνιάτικων, «εικονικά» δώρα και επιδόματα( το αφεντικό λέει: «υπογράφεις πως τα πήρες αλλιώς απολύεσαι, ξέρεις πόσοι περιμένουν για δουλειά;»),ατομικές συμβάσεις, κυριακάτικη εργασία, voucher κ.α. Την κρίση τους την πληρώνουμε εμείς. Από την μία φταίνε οι «δανειστές» που μειώνονται οι μισθοί και από την άλλη οι μετανάστες που υπάρχει ανεργία. Για εμάς αυτές οι θέσεις είναι αστείες. Κάθε είδους αφεντικό (μικρό -μεγάλο) κοιτάζει το συμφέρον του που δεν είναι άλλο από την πλήρη υποτίμηση της εργατική μας δύναμης.
Τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές τους στα ταμεία τους από τις κρατήσεις που τους γίνονται,  αλλά τα ταμεία δεν έχουν λεφτά. Τα αφεντικά δεν πληρώνουν τις εισφορές τους και όχι εμείς. Συνεχείς μειώσεις συντάξεων αλλά και υγειονομικών παροχών (πληρώνεις στα νοσοκομεία, πληρώνεις πιο ακριβά τα φάρμακα, το ταμείο σου δεν σου καλύπτει πλήρως την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη κ.α.). Για τις τράπεζες λεφτά δόθηκαν για ανακεφαλαιοποιήσεις όπως και επιδοτήσεις σε κάθε είδους αφεντικό για την κάλυψη των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία(ΟΑΕΔ), όμως για τα ταμεία που καταρρέουν ( και από τα οποία καταχράστηκαν λεφτά – κούρεμα PSI 2011) τίποτα. Κράτος και Κεφάλαιο επιθυμούν την υποτίμηση αυτών και την κατάρρευση  τους.
Το νέο ασφαλιστικό σε αυτή την κατεύθυνση κινείται. Πιο φτηνά ένσημα για τα αφεντικά, λιγότερες παροχές για εμάς, αύξηση ορίων ηλικίας, συντάξεις της πείνας και μια κατεύθυνση για προαγωγή της μαύρης εργασίας λόγω μη ανταποδοτικής σύνταξης βάσει εισφορών του εργαζομένου. Επίσης κάθε αγρότης αλλά και κάθε μικροεπαγγελματίας με μπλοκάκι θα πρέπει να προκαταβάλει σχεδόν όλο του το εισόδημα ( φόρος που αναλογεί σχεδόν στο 100%) στην εφορία. Οι μόνοι που χαίρονται  και επωφελούνται είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, τα αφεντικά, οι μεγαλοτσιφλικάδες και οι μεγάλες εταιρείες .
Όλα αυτά αποτελούν ακόμα μια κλωτσιά στην κατρακύλα μας. Ας πατήσουμε φρένο στην διαρκή υποτίμηση της τάξης μας και των ζωών μας. Ας σπάσουμε τους φόβους μας και ας αρχίσουμε να τους θυμίζουμε τις δικές τους φοβίες, ας ξεκινήσουμε να διεκδικούμε πάλι όλοι μαζί τα αυτονόητα... Αύξηση μισθών, ασφάλιση, δώρα, επιδόματα, καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών. Ας διεκδικήσουμε ξανά την αξιοπρέπεια μας και πάλι... ως άνθρωποι και ως εργάτες.
Απαιτούμε:
Δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη για όλους τους εργάτες
 ντόπιους και μετανάστες

πρωτοβάθμιο σωματείο
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων 
4-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου