Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων: ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας και εξελίξειςΓια την Παρασκευή 29-01 και ώρα 09:00 είχε οριστεί συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για να εξεταστεί το περιστατικό τραμπουκισμού εις βάρος του συναδέλφου μας. Το ΣΒΕΔΙ καλούσε σε συγκέντρωση με αφίσα. Ο εργοδότης εμφανίστηκε ολομόναχος ζητώντας αναβολή λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή 05-02, την ίδια ώρα.

Λίγο αργότερα, περίπου στις 12:30, ο συνάδελφος κλήθηκε να περάσει από το τμήμα, διότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο καταγγελιών προς το πρόσωπο του από τον εργοδότη για εξύβριση, απειλή και δυσφήμιση!!! Ο συνάδελφος προσήλθε, συνοδευόμενος από συνάδελφο από το σωματείο βάσης στον επισιτισμό, εξήγησε στον αξιωματικό υπηρεσίας τα περιστατικά και το χρονικό της διένεξης, εξέφρασε την έκπληξη του για την εμπλοκή εισαγγελίας-αστυνομίας σε μια ανοιχτή υπόθεση που εκκρεμεί στην επιθεώρηση και απέκρουσε τις καταγγελίες περί εξύβρισης-απειλής-δυσφήμησης που ψευδώς του απέδωσε το αφεντικό. Προτού φύγει ο συνάδελφος, σε τόνο «φιλικό» και «συμβουλευτικό», ο αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε επί λέξει: «επειδή σε μικρή πόλη ζούμε, και όλοι γνωριζόμαστε και για να λήξει ήρεμα αυτό, μου ζήτησε ο εργοδότης να σου μεταφέρω μια πρόταση, off the record: πόσα θέλεις για να λήξει η συνεργασία σας; 1000, 1500, 2000;». Ο συνάδελφος απάντησε: «δεν έχετε καταλάβει τίποτα, εδώ μιλάμε για ζητήματα αξιοπρέπειας, όχι για χρήματα» και ύστερα αποχώρησε.

Εάν η επιχείρηση νομίζει πως μπορεί να μας δωροδοκήσει ή να μας εξαγοράσει, με σκοπό να συνεχίσει απρόσκοπτη να καταπατά την εργατική νομοθεσία εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων, τότε είναι πολύ γελασμένη! Είναι απορίας άξιο πως ένα αφεντικό που δήθεν δε βρίσκει χρήματα για μισθούς και δώρα ή για να αγοράσει ένα παπί της προκοπής, είναι διατεθειμένο να «σπαταλήσει» 2.000 ευρώ για να ξεφορτωθεί έναν συνάδελφο για την αγωνιστική του στάση. Είναι εξόχως προσβλητικό να χρησιμοποιεί η επιχείρηση το φόβητρο του χωροφύλακα, για να μπορέσει να υπεκφύγει των υποχρεώσεων της. Είναι, τέλος, εξοργιστικό να έχουν τα αφεντικά την απαίτηση να πετάξουμε την αξιοπρέπεια μας στα σκουπίδια για μια χούφτα χαρτονομίσματα.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά ως τη δικαίωση του συναδέλφου!

Δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν εξαγοραζόμαστε, δε δωροδοκούμαστε, δε σωπαίνουμε!

Δε θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα!

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/02, 08:30, ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου